0493 539 488
info@degoudenhelm.nl

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapeut 
Ron Florussen

Bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Fysiotherapie kan dan een uitkomst zijn. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen en functioneren.

Voor informatie: www.peellandfysiotherapie.nl


DIRECT NAAR DE FYSIOTHERAPEUT

Heb je een klacht die met bewegen te maken heeft? Dan mag je direct naar de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet eerst naar je huisarts en je hebt ook geen verwijsbriefje nodig.
Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:
· blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
· vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
· na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

WAT DOET DE FYSIOTHERAPEUT?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

EERSTE AFSPRAAK

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

ONDERZOEK

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?
De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

BEHANDELING

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

VOOR MEER INFORMATIE OF HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

Peelland Fysiotherapie , Fysiotherapie in gemeenschapshuis de Gouden Helm, ingang aan de achterzijde van het gebouw (aan de helmhof)
06-20278643